Nieuws   Zoeken 

Simone's gevulde varkenshaasje met lente-ui
Ingredienten: (4 pers.):
6 lente uitjes
600 gram varkenshaas
bakboter
0,2 liter slagroom
2 eetlepels abrikozenjam
4 eetlepels sherry (medium)
2 plakjes achterham
2 theelepels sojasaus
zout en peper

lekker met krielaardappeltjes en frisse salade
Bereiding:
Maak de lente uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaas in lengte open tot op 1 cm. en klap het open Vermeng de jam en de sojasaus en bestrijk de binnenkant van de varkenshaas. halveer de plakjes ham en leg ze in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente uitjes erop en klap de varkenshaas dicht. Steek het vast met cocktailprikkers Wrijf het varkenshaasje in met peper en zout. Bak het varkenshaasje rondom bruin en braad het in ca. 15 minuten gaar met de deksel op de pan Houdt het varkenshaasje warm in de oven of onder aluminiumfolie. Roer de sherry en de slagroom door het braadvocht en kook dit ca. 2 minuten in tot een licht gebonden saus Snijd het varkenshaasje schuin in plakken en rangschik deze dakpansgewijs op de borden. Schenk de saus er langs.
Receptnummer: 10132 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
TIP: leg de cocktailprikkers vooraf in warm water dan zijn ze achteraf gemakkelijker te verwijderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept