Nieuws   Zoeken 

Monique's zuurkoolschotel met rijst en fruit
Ingredienten: (4 pers.):
300 g. zilvervliesrijst
500 g. rundergehakt
3 theel. gehaktkruiden
500 g. wijnzuurkool
4 schijven ananas (vers of uit
blik)
1 blikje mandarijntjes
olijfolie
100 g. rozijnen
100 g. geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 g.C. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak het gehakt rul, laat het vet uitlekken en breng op smaak met gehaktkruiden. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Snijd de ananas in stukjes en giet de mandarijntjes af. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep er een laag rijst in van ongeveer een vinger dik. Schep hierop de helft van de zuurkool en verdeel de helft van het fruit en de rozijnen erover. Spreid de helft van het gehakt erover uit. Herhaal deze volgorde en eindig met het gehakt. Strooi de kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm het gerecht gedurende 30-45 minuten in de oven.
Receptnummer: 10210 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Een heerlijke en makkelijke ovenschotel!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept