Ingredienten: (4 pers.):
1 pond soepvlees
1 1/2 a 2 liter water
1 runderboullionblokje
2 kleine (vierkante) boullionblokjes
2 lauwerierblaadjes
1 klein blikje tomatenpurree
1/2 gesnipperde ui
1 pakje tomatensoep (Honig)
vermicelli
selderij | Bereiding:
Doe het soepvlees met 1 1/2 a 2 liter water in een pan en breng het aan de kook. Haal het schuim er met een schuimspaan vanaf en voeg er een runderboullionblokje aan toe. Zet de pan op laag vuur en laat het 3 uur trekken. Voeg na deze 3 uur de kleine boullionblokjes, de lauwerlierblaadjes, de tomatenpurree en gesnipperde ui toe. Roer het goed om en laat dit nog een uur meetrekken. De soepballetjes kunnen er nu ook bij. Voeg 10 minuten voor het opdienen nog het pakje tomatensoep erbij (dit moet wel eerst goed met wat water vermengd worden in een maatbeker, anders gaat het klonteren) en wat vermicelli. Verwarm dit, al roerend, goed door. Strooi er nog wat verse selerij over en de soep is klaar! |