Nieuws   Zoeken 

Lianne's tomatensoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond soepvlees
1 1/2 a 2 liter water
1 runderboullionblokje
2 kleine (vierkante) boullionblokjes
2 lauwerierblaadjes
1 klein blikje tomatenpurree
1/2 gesnipperde ui
1 pakje tomatensoep (Honig)
vermicelli
selderij
Bereiding:
Doe het soepvlees met 1 1/2 a 2 liter water in een pan en breng het aan de kook. Haal het schuim er met een schuimspaan vanaf en voeg er een runderboullionblokje aan toe. Zet de pan op laag vuur en laat het 3 uur trekken. Voeg na deze 3 uur de kleine boullionblokjes, de lauwerlierblaadjes, de tomatenpurree en gesnipperde ui toe. Roer het goed om en laat dit nog een uur meetrekken. De soepballetjes kunnen er nu ook bij. Voeg 10 minuten voor het opdienen nog het pakje tomatensoep erbij (dit moet wel eerst goed met wat water vermengd worden in een maatbeker, anders gaat het klonteren) en wat vermicelli. Verwarm dit, al roerend, goed door. Strooi er nog wat verse selerij over en de soep is klaar!
Receptnummer: 10288 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min.
Opmerking:
Serveer tip; Lekker hierbij zijn sneedjes stokbrood die vantevoren zijn besmeerd met olie en wat gesnipperde kruiden naar keuze (ik neem wel eens peterselie of selderij) en even in de oven hebben gelegen!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept