Nieuws   Zoeken 

Monique's Mulligatawny
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote uien
1 teen knoflook
1 Spaans pepertje
1 theel. kummel (karwijzaad)
2 theel. gemberpoeder
(of een stukje verse gember)
1 eetl. kerriepoeder
2 eetl. olie
2 grote aardappels
1 appel
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 liter kippenbouillon
1 pakje of blik kokosmelk
(200 ml)
sap van een halve citroen
peper en zout
1 bosje koriander
Bereiding:
Snipper de uien en bak ze in een grote pan op een zacht vuur zacht en glazig. Voeg de gember toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Verwijder zorgvuldig de pitjes uit het pepertje, hak fijn en laat 5 minuten meebakken. Voeg de hete kippenbouillon toe. Schil aardappels en appel en snijd in kleine blokjes. (Bewaar een kwart appel voor de garnering!). Voeg deze blokjes met het kaneelstokje en kruidnagels toe aan de soep. Laat 20 minuten zachtjes koken. Verwijder kaneelstokje en kruidnagels. Pureer de soep met een staafmixer of wrijf door een zeef. Voeg de kokosmelk toe. Laat goed heet worden. Voeg naar smaak citroensap zout en peper toe. Roer 1 eetlepel fijngehakte koriander door de soep. Leg op elk bord een klein bergje appelblokjes (met schil staat lekker kleurig) en een paar blaadjes koriander. Schep aan tafel de hete soep er overheen. Heerlijk met Naan (platte Indiase broodsoort) of Turks brood.
Receptnummer: 10400 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit recept stond in onze krant. Ik heb hem nog niet geprobeerd maar hij lijkt me heel lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept