Nieuws   Zoeken 

Stefan's zoet - pittige kip met kaneel rijstschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 kleine ui
1 koffielepel currypoeder
2 eetlepels olijfolie
200 gr. kippenfilet
100 gr. champions
1 afgestreken theelepel sambal oelek
1 eetlepel bastard suiker
1 mespunt kaneelpoeder
1 courgette
100 gr. maïs
1 blokje groentenbouillon
100 gr. rijst
100 ml water
100 ml magere melk
1 eetlepel sojasaus
2 porties rijst
Bereiding:
Snij de ui fijn, de champions in schijfjes, de courgette en kippefilet in blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, currypoeder en champions totdat de ui glazig is en laat ondertussen laat de rijst koken. Doe de Sojasaus en de blokjes kip bij de ui en champions en laat de kip gaar bakken. Voeg er vervolgens de blokjes courgette en de maïs aan toe. Na 5 minuten het water, de sambal, bastardsuiker, groentenbouillon en kaneelpoeder toevoegen. Goed omroeren en wanneer de massa ingedikt is, de melk toevoegen. Op een zacht vuurtje laten indikken. Klaar.
Receptnummer: 10503 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Niet een te groot mespunt gebuiken voor de kaneel, gezien kaneel een nogal vlug overheersende smaak kan hebben.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept