Ingredienten: (6 pers.):
Rijst
Tomaten puree
Zout en peper
Ketjap
Uien 2 x groot
Paprika 2 x groot
Kip filet
Blik perziken
Sambal
Basterdsuiker (ongeveer 2 eetlepels)
Klein teentje knoflook (althans de mensen niet moeten werken )
| Bereiding:
Snij de kip in stukjes. Marineer de kip in ketjap, laat hem ongeveer 20 minuten trekken. Snij de groenten fijn ( ui en paprika ) . Snij ook alvast de perziken in schijfjes, bewaar het sap. Fruit de kip in wat olie (om de smaak wat lekkerder te maken en geur, gebruik ik altijd wok- olie van Conimex). Voeg de ui en paprika toe, laat dit even mee bakken. Voeg ook het teentje knoflook toe, kook de rijst in tussen tijd. Het overgebleven perziksap + Tomaten puree toevoegen Basterd suiker toevoegen naar smaak, op het laatst de schijfjes perzik toevoegen. Peper en zout en sambal ook naar smaak toevoegen. Dit opdienen met rijst Eet smakelijk |