Nieuws   Zoeken 

Derkje's kip filet met perziken en paprika
Ingredienten: (6 pers.):
Rijst
Tomaten puree
Zout en peper
Ketjap
Uien 2 x groot
Paprika 2 x groot
Kip filet
Blik perziken
Sambal
Basterdsuiker (ongeveer 2 eetlepels)
Klein teentje knoflook (althans de mensen niet moeten werken )

Bereiding:
Snij de kip in stukjes. Marineer de kip in ketjap, laat hem ongeveer 20 minuten trekken. Snij de groenten fijn ( ui en paprika ) . Snij ook alvast de perziken in schijfjes, bewaar het sap. Fruit de kip in wat olie (om de smaak wat lekkerder te maken en geur, gebruik ik altijd wok- olie van Conimex). Voeg de ui en paprika toe, laat dit even mee bakken. Voeg ook het teentje knoflook toe, kook de rijst in tussen tijd. Het overgebleven perziksap + Tomaten puree toevoegen Basterd suiker toevoegen naar smaak, op het laatst de schijfjes perzik toevoegen. Peper en zout en sambal ook naar smaak toevoegen. Dit opdienen met rijst Eet smakelijk
Receptnummer: 10729 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept