Ingredienten: (6 pers.):
3 eidooiers
25 gr suiker
1/4 l melk
200 gr witte chocolade
4 gelatineblaadjes geweekt in water
3 eiwitten
120 gr suiker
130 gr opgeklopte room
250 gr diepvries frambozen
8 eetlepels water
4 eetlepels suiker | Bereiding:
Klop eidooiers op met 25 gr suiker,warm de melk op.Giet de kokende melk op de geklopte eidooiers, roer heel goed. Voeg er de stukjes chocolade aan toe, alsook de geweekte gelatineblaadjes, knijp ze goed uit alvorens ze toe te voegen. Laat het geheel afkoelen, klop de eiwitten stijf met 60 gr suiker, en klop de room stijf met de resterende 60 gr suiker. Voeg eerst de eiwitten en dan de geklopte room toe aan het afgekoelde mengsel.Op die manier bekom je een luchtige mousse en plaats een nachtje in de koelkast. Laat de frambozen wat ontdooien en mix met het water en de suiker, passeer door een zeef om de pitjes te verwijderen en bedek elk schaaltje mousse met een laagje coulis, versier met een blaadje munt. |