Nieuws   Zoeken 

Marian's kruidkoek (vetarm) met rozijnen
Ingredienten: (10 pers.):
375 g zelfrijzend bakmeel
225 g donkerbruine basterd
mespunt zout
3 eetlepels stroop
1 1/2 eetlepel koekkruiden
2 1/2 dl melk
200 gr rozijnen, gewassen en gedroogd
cakevorm 2 liter
Bereiding:
Vet de vorm in met boter en bestuif hem met bloem. Doe zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, zout, stroop en koekkruiden in een kom. Voeg, al kloppend met de mixer, de melk toe. Roer de rozijnen er door. Vul de vorm met het deeg. Plaats het blik op een rooster onder in de oven (voorverwarmen niet nodig), bak hem op 160 graden 65-75 minuten. Controleer met een sateprikker of de koek gaar is. Als de prikker er schoon uit komt is het goed. Laat de koek 10 minuten afkoelen en keer hem op een taartrooster. Verpak de koek afgekoelde koek in huishoud- of aluminiumfolie.. De koek is nog lekkerder als je hem pas 24 uur later aansnijdt.
Receptnummer: 10797 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min.
Opmerking:
Kinderen lusten dit ook graag. Kan ook gemaakt worden in een "berencakevorm".
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept