Nieuws   Zoeken 

Denna's Japanse Rijstschotel
Ingredienten: (3 pers.):
rijst
halve krop ijsbergsla
150g champignons
150g taugee
evt. 100g prei of 1 rode paprika
pakje hamblokjes
2 eieren
scheutje ketjap
Bereiding:
Kook eerst de rijst volgens normaal recept, laat uitdampen. Verwarm olie in een wok en bak de ham erin op, voeg hieraan de champginons en taugee toe en evt. extra groenten (ui past niet zo bij de smaak!). Klop ondertussen de eieren los met wat zout, peper en een scheut(je) ketjap erdoor. Maak hier in een koekepannetje scrambled eggs van, en als het goed los en gestold is toevoegen aan de wok. Voeg de rijst toe aan de wok en schep alles goed door elkaar, laat de rijst niet te erg aanbakken. Voeg als laatste, enkele minuten voor serveren de fijngesneden ijsbergsla toe aan het geheel en schep ook dit door het gerecht. Heerlijke vullende maaltijd, met weinig calorieen en licht verteerbaar.
Receptnummer: 10816 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Ongetwijfeld ook vegetarisch lekker, maar ik ben nou eenmaal dol op vlees.
Heerlijke vullende maaltijd, met weinig calorieen en licht verteerbaar.
Voor wij van kruidig houdt zijn Sambal en extra Ketjap altijd opties om extra toe te voegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept