Nieuws   Zoeken 

Linda's puree met prei, ham, kaas en eieren
Ingredienten: (4 pers.):
1 doosje puree voor ovenschotels
1 eetlepel boter
2 preien in halve ringen
1 knoflookteentje
2 eetlepels room culinair
3 hardgekookte eieren
175 gram ham in kleine blokjes
2 eetlepels peterselie
nootmuskaat
50 gram geraspte kaas naar keuze
1 eetlepel paneermeel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid allebei de zakjes van de puree voor ovenschotels volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak. Snijd de schoongemaakte prei in halfe ringen en pers de knoflook er boven uit. Verhit de boter in en bak de prei en de knoflook zachtjes in ca. 3 minuten. Blus af met de room culinair en laat het geheel nog 3 minuten stoven. Snijd de eieren in blokjes en snijd de ham fijn. Roer de prei, eieren, ham en de fijngesneden peterselie door de puree en breng op smaak met nootmuskaat. Schep de puree in de ingevette ovenschaal en maak met een vork geultjes over de bovenkant van de puree. Meng de kaas met de paneermeel en strooi dit mengsel over de puree. Zet de schaal in de oven en laat de puree in ca. 30 minuten goudbruin worden. Eet smakelijk.
Receptnummer: 10817 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Eet er de witlofsalade bij. Te vinden bij de rest van mijn lijstje. Smullen maarrrrrrrrr.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept