Ingredienten: (2 pers.):
2 kipflets,
250 gr.champignons of gemengde paddestoelen,
1 klein ui of sjalotje,gesnipperd,
1 uitgeperst teentje knoflook,
zout en peper en nootmuskaat naar smaak
olijfolie of boter,
1.25dl.gevogeltefond,
1.25dl koksroom
1 eetl.fijngehakte peterselie,
12 sprietjes bieslook.
150 gr.rijst
| Bereiding:
Beginnen met water op te zetten voor de rijst en maak de rijst zoals het op de verpakking staat. Tegelijkertijd begin je met het vlees te zouten,peperen en wat lichtjes nootmuskaat te strooien,dan het vlees in dunne reepjes snijden.In wok of hapjespan de olie of boter heet laten worden de knoflook met het uitje lichtjes fruiten dan de kip erbij goed omscheppend bakken op een getemperde warmtebron,dan de gesneden champignons of paddestoelen erbij goed bakkend om en om scheppend.Doe dan de gevogeltefond met het koksroom erdoor goed roeren tot er een mooie saus onstaat,als laatste de peterselie en met het opdienen wat klein geknipte bieslook erover,samen met de rijst op tafel zetten.e.v.t.nog wat zout en peper toevoegen. |