Nieuws   Zoeken 

Tine's oorspronkelijk Zwitserskipgerecht met rijst
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipflets,
250 gr.champignons of gemengde paddestoelen,
1 klein ui of sjalotje,gesnipperd,
1 uitgeperst teentje knoflook,
zout en peper en nootmuskaat naar smaak
olijfolie of boter,
1.25dl.gevogeltefond,
1.25dl koksroom
1 eetl.fijngehakte peterselie,
12 sprietjes bieslook.
150 gr.rijst
Bereiding:
Beginnen met water op te zetten voor de rijst en maak de rijst zoals het op de verpakking staat. Tegelijkertijd begin je met het vlees te zouten,peperen en wat lichtjes nootmuskaat te strooien,dan het vlees in dunne reepjes snijden.In wok of hapjespan de olie of boter heet laten worden de knoflook met het uitje lichtjes fruiten dan de kip erbij goed omscheppend bakken op een getemperde warmtebron,dan de gesneden champignons of paddestoelen erbij goed bakkend om en om scheppend.Doe dan de gevogeltefond met het koksroom erdoor goed roeren tot er een mooie saus onstaat,als laatste de peterselie en met het opdienen wat klein geknipte bieslook erover,samen met de rijst op tafel zetten.e.v.t.nog wat zout en peper toevoegen.
Receptnummer: 10831 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit stond bij ons in de krant je kan er ook parelhoen,kalkoen, eend of fazant voor gebruiken.De paddestoelen kan je ook vervangen door stukjes asperges.Eet smakelijk echt lekker en zo klaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept