Nieuws   Zoeken 

Sarabethjes kip met sperziebonen ,abrikozen, rozijntjes speciaal
Ingredienten: (3 pers.):
2 dikke kippefilets
1 lepel kaneel
2 theelepels chilipoeder
zout , peper
2 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui in stukjes
2 tenen knoflook in stukjes
+- 300g spersiebonen ( eerst voorkoken)
abrikozen gehalveerd
3 eetlepels rozijnen
250 ml tomatensaus ( dit kruiden met bruchetta)
1 potje tomatenpuree
rijst
Bereiding:
De kippefilets in kleine stukken snijden en kruiden met kaneel chillipoeder, zout en peper Verhit olijfolie in de braadpan en de kip goudbruin bakken. Daarna ui en knoflook toevoegen en meebakken voeg daarna de sperziebonen, abrikozen (in stukjes gesneden) rozijnen , 1dl water en tomatensaus er aan toe + potje tomatenpuree. Dit alles aan de kook brengen, en stoof de kip met groenten afgedekt gedurende 25 tot 30 minuten gaar. Op smaak brengen met zout en peper
Receptnummer: 10848 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Dit recept vond ik in een bekende supermarkt alleen zijn sommige ingredienten aangepast.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept