Nieuws   Zoeken 

Barbara's Provencaalse kip/groente in tomatenroomsaus
Ingredienten: (3 pers.):
2 flinke enkele kipfilets
zout, peper
1 eetlepel olie
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 zak Provençaalse groentemix (AH, 400 gram)
1 pot Chicken Tonight pikante tomaten/room
1 eetlepel crème fraiche
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
Bereiding:
Kipfilets in niet te kleine stukken snijden. Ui snipperen. Kipstukjes licht kruiden met zout en peper en in een hapjespan in ca. 3 minuten rondom bruin bakken in de olie. Uisnippers toevoegen en 2 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen en 2 minuten al omscheppend meebakken. De plakjes winterwortel uit de groentemix vissen en weggooien of voor iets anders bewaren. De rest van de groente en de Provençaalse kruiden door het kipmengsel scheppen. Tomaten/roomsaus toevoegen en alles goed door elkaar scheppen. Het deksel op de pan doen en alles ca. 10 minuten laten sudderen. Af en toe roeren. Van vuur af crème fraiche en fijngeknipte peterselie erdoor roeren.
Receptnummer: 10850 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Lekker met rijst. Als je meer tijd hebt kan je de groentemix ook zelf samenstellen en er dan wat aubergine bij doen, zodat het een soort ratatouille mix wordt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept