Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.rundergehakt
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 dessertl suiker
1/2th.l.nootmuskaat
peper uit de molen
3 vleesboullonblokjes
1 groot blik wortels/doppers of
1bl.of pot wortelen
1 blik of pot spercibonen(mag ook diepvries zijn.
marg.of olijfolie.
panneermeel
genoeg aard.koken voor 6 pers.
en dit fijn stampen. | Bereiding:
de grofgesneden uien en knoflook(geperst) in de marg. of olie fruiten. de gehakt erbij en bak het rul. doe er alle kruiden erbij. Dit alles goed doorelkaar husselen en de doppers en wortelen er bij. Een vuurvaste schaal met olie of marg. besmeren en de groenten in doen, vervolgens de gestampte aardappels, hierbovenop de panneermeel en een paar klontjes boter. Bak dit in een voorverwarmde oven op 200graden 30min.met een bruin bovenlaag. |