Nieuws   Zoeken 

Marleens 'tot de bodem op' kaasfondue
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr boter
2 uien
2 kleine blikjes tomatenpuree
100 gr bloem
8 dl bouillon (kip)
500 gr belegen of oude kaas (geraspt)
zout/peper
verse peterselie
Bereiding:
Smelt de boter, fruit de gesneden uien mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe, zeef de bloem erdoor. Daarna voeg je de bouilon scheutjesgewijs toe. Als de saus glad is voeg je de kaas beetje bij beetje toe. Op smaak brengen met zout en peper. Wat peterselie (fijngeknipt) erdoor. AANVALLLEEEN !
Receptnummer: 10901 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Wij zijn dol op dit recept, vooral omdat vaak kaasfondue bitter wordt door de drank. Mijn man lust geen drank, en de kinderen wil ik ook liever niet teut. Maar nu blijken ook de gasten verrast door de lekkere smaak en willen allen meer !! Serveer stokbrood, roggebrood en zuurdesembrood. Voor de afwisseling kunnen er ook bloemkoolroosjes, stukjes banaan ect erbij. (Mijn vriendin serveert er zelfs stukjes gebakken kipfilet bij,een beetje dubbelop maar wel lekker)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept