Nieuws   Zoeken 

Corinne's roti Kip
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
200 gr. Sperziebonen of kouseband
½ bakje champignons
250 gr. Kipfilet
2 eetlepels olie
1 ½ theelepel gemberpoeder
3 theelepels (madras)kerriepoeder
1 ½ theelepel chilipoeder
250 gr. Geschrapte krielaardappels
2 eetlepels santenpoeder
zout
125 gr. Bloem
1 theelepel bakpoeder
25 gr. Roomboter
citroensap
sojasaus
Bereiding:
De ui pellen en snipperen. De sperziebonen schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden. De champignons schoonmaken en grote eventueel in vieren snijden. De kipfilet afspoelen, droogdeppen en in stukjes snijden. In een braadpan de olie verhitten. De ui met het gemberpoeder, kerriepoeder en chilipoeder ca. 2 minuten fruiten. De kipstukjes erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. De sperziebonen, de champignons en de aardappels erdoor scheppen. 1 ½ dl water, het santenpoeder en zout toevoegen. Met een deksel schuin op de pan de kipcurry in ca. 20 minuten gaar sudderen. Boven en kom de bloem en het bakpoeder zeven. ¾ dl water erdoor roeren. Met de handen ca. 5 minuten kneden tot een soepel deeg en er 4 ballen van vormen. De deegballen ca. 30 minuten laten rusten. Het werkvlak bestuiven met bloem. De deegballen uitrollen tot dunne ronde lappen (ca. 2 mm dik). Een koekepan verhitten en bestrijken met boter. Een deeglap erin leggen en de koek in ca. 2 minuten gaar bakken. De koek op een schone theedoek laten glijden en dubbelklappen. Op dezelfde manier de rest van de roti bakken. Intussen de kipcurry op zacht vuur weer verwarmen. Op smaak brengen met citroensap en sojasaus. Op twee borden de roti’s leggen. De kipcurry ernaast scheppen.
Receptnummer: 11001 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Meestal kies ik er voor om niet zelf de roti te maken, maar gebruik daar kant-en-klare tortilla's voor: ook lekker! En het scheelt je minstens een kwartier.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept