Nieuws   Zoeken 

Ronald’s Indiaase kipfilet met spinazie
Ingredienten: (2 pers.):
Basmatirijst (1 kopje p.p.)
400gr. Verse spinazie
1 rode paprika
100gr. Katenspek
250gr. Kipfilet
3 Bosuitjes
1 (rode) ui
200ml. Koksroom
Garam Massala (een Hindoestaanse soort Kerrie)
2 teentjes knoflook
Kipkruiden
(Sambal Badjak)
Bereiding:
Snij de kipfilet en de paprika in blokjes en de katenspek in reepjes. Snipper de ui fijn en snij de bosui in stukjes van 2 cm. Was de spinazie en verwijder de (te lange) steeltjes. Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm wat olijfolie in een wok, bak de ui met de uitgeperste knoflook glazig, kruid de kipfilet met de kipkruiden en voeg ze bij de glazige ui. Bak de blokjes kipfilet snel bruin en doe minimaal 2 eetlepels Garam Massala bij het geheel en voeg de kosroom toe. Parkeer het kiproommengsel even in een (warme) schaal en verwarm opnieuw wat olijfolie in de wok. Roerbak hierin de spinazie met de bosui, voeg de paprika en de reepjes katenspek toe. Meng de kip er weer door en maak op smaak met extra Garam Massala of wat sambal indien gewenst.
Receptnummer: 11166 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Probeer eens hetzelfde recept met Tandoori-kruiden ipv garam massala, dat lijkt me ook erg lekker. Vervang dan de koksroom door crème fraiche.
Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept