Nieuws   Zoeken 

Laurens' kerrie rijst
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. rijst
200 gr. sperzieboontjes
250 gr. spekjes
2 el olijfolieolie
2 uien (niet te groot)
2 tenen knoflook
2 theelepels kerriepoeder (met kop)
tabasco
ketjap manis
maggi
peper
zout
Bereiding:
Kook de rijst in een pan met een beetje zout. Zet ondertussen ook een pannetje met de boontjes op. Doe de spekreepjes in een hapjespan en bak deze 2 minuten op hoog gas. Snij de uien in stukjs en voeg deze toe. Doe daarbij ook de olijfolie en de knoflook (geperst). Bak dit alles een minuut of 5. Zet het daarna laag tot de rijst en de boontjes gaar zijn. Voeg de rijst en boontjes toe in de hapjespan. Strooi de kerriepoeder er overheen. Voeg tabasco, maggi, peper, ketjap manis en evt. Zout toe naar smaak. Voila.
Receptnummer: 11191 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Erg lekker erbij is een varkenssatétje. Makkelijk te maken met stukjesvarkensvlees en slapgebakken uienringen in satésaus met gedroogde uitjes als toevoeging en het op smaak brengen met tabasco en ketjap manis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept