Ingredienten: (2 pers.):
60 ml sojasaus
4 dl bouillon
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels ketchup of 2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels fijn geraspte verse gember
3 tenen knoflook
1 eetlepel balsamicoazijn of ciderazijn
een varkenshaas van ca. 300 gram
1 eetlepel olijfolie
| Bereiding:
Doe de sojasaus, de bruine suiker, de ketchup of de tomatenpuree, 1 ½ dl bouillon, de fijn gesneden knoflook en de azijn in een kom en klop dit door elkaar. Giet de marinade in een afsluitbare plastic zak en doe de varkenshaar er bij. Laat het geheel marineren voor te minste 2 uur of liever gedurende de nacht. Draai de zak regelmatig om. Zet de oven op 200 graden. Schroei het vlees in drie minuten dicht een niet te hete ovenproof pan en zet de pan daarna in de oven tot de kern van het vlees 65 C is. Ca. 12 minuten. Doe alufolie over het vlees en het vlees zet op een warme plaats weg. Zeef terwijl het vlees in de oven staat de marinade en voeg de rest van de bouillon toe. Kook de saus in naar smaak. Snij het vlees in plakken en serveer met de saus. |