Ingredienten: (6 pers.):
45 ml olijfolie
1½ theel. gedroogde basilicum
225 g ricotta
1 ei + 1 dooier
geklopt
67 ml melk
1 eetl. suiker
1 ½ theel. zout
360 g broodbloem (nog lekkerder: 252 g haverzemelenmeel van Soezie en 108 g patentbloem)
4 g gedroogde gist
6 eetl. gehakte walnoten | Bereiding:
Bereiding voor de broodbakmachine:. Verhit de olie in een koekenpan. Schep er de basilicum door en laat 1 minuut op een laag vuur fruiten. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Giet zonodig het vocht van de ricotta af. Doe de afgekoelde basilicumolie, ricotta en de rest van de ingrediënten behalve de walnoten in de volgende volgorde in de broodvorm:. Gist, meel, suiker, zout, ricotta, ei, olie, melk. Stel in op witbrood, medium korst. Voeg de walnoten toe na het piepsignaal of na de eerste kneding. |