Nieuws   Zoeken 

Sandra's hete bliksem (appelstamppot)
Ingredienten: (4 pers.):
1 stuk zuurkoolspek
2 zoete uien (groot)
1 grote pot appelmoes
3 zoetzure stevige appels
kleine kilo aardappels
bakboter
zout
peper
evt. melk
Bereiding:
Schil de aardappels en zet ze op met de normale hoeveelheid zout en een theelepeltje peper. Hou ze 20-25 minuten aan de kook. Snij intussen de zuurkoolspek in (niet te dikke) plakken. Eventueel deze plakken halveren. Snij de uien en de appels in stukken (niet te klein). Doe wat bakboter in een koekenpan en bak de spek, uien en appels gedurende een kwartier. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Doe de appelmoes en de gebakken spekjes, uien en appels erbij. Zet de pan op het vuur en warm alles onder goed door. Regelmatig door blijven roeren. Wanneer het geheel wat te droog wordt, kun je er wat melk aan toevoegen.
Receptnummer: 11476 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Dit is eigenlijk een winters recept, maar smaakt ook net in het voorjaar of in de herfst al heel goed!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept