Rita's rabarbertaart |
Ingredienten: (6 pers.):
Voorverpakte bladerdeeg
3 eieren
suiker 150 gr + 75 gr
1 lepel bloem
1/2 kg rabarber
zakje vanillesuiker | Bereiding:
Bladerdeeg in vorm leggen. 1/2 kg gesneden rabarber 5 min op vuur zetten en nadien laten uitlekken. Klop 3 eidooiers + 1 wit van ei+ 150 gr suiker + 1 lepel bloem tot gladde, luchtige massa. Voeg hierbij de uitgelekte rabarber. Klop de 2 resterende eiwitten goed stijf met een zakje vanillesuiker en 75 gr suiker. Verdeel rabarbermengsel over bladerdeeg. Verdeel hierover het geklopte eiwit. Bakken 30 min op 200°. |
Receptnummer: 11617 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. |
Opmerking: Dit is een oud recept van mijn moeder, maar heeeeeeel lekker en fris in de zomer. Mijn vader maakt rabarberwijn, een perfecte combinatie! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |