Nieuws   Zoeken 

Nicoline's thai red chicken curry
Ingredienten: (4 pers.):
400 ml kokosmelk
3 tl rode thaise currypasta
(of naar smaak)
4 kipfilets
4 el vissaus of ketjap
2 el suiker
225 gr bamboescheuten
1 middelgrote aubergine
sap van 1 limoen
verse basilicum
evt. 1 verse kokos voor garnering
Bereiding:
Doe 200 ml kokosmelk in de pan, voeg de currypasta toe en roer dit goed door. Laat dit ca 4 min. Koken tot het tot de helft is gereduceerd. Voeg de in blokjes gesneden kipfilets toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel op een laag vuur ca 5 min. Koken. Voeg de vissaus/ketjap en de suiker toe en breng het geheel weer aan de kook. Voeg vervolgens de uitgelekte bamboescheuten (eventueel in stukjes gesneden) en de in blokjes gesneden aubergine toe. Kook het geheel ca 5 min. Op een laag vuur. Voeg de resterende kokosmelk, limoensap en de basilicum (in stukjes) toe. Ca 2-3 min. Goed doorwarmen. Gareneren met basilicum en evt. Verse kokos.
Receptnummer: 11757 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor een meer authentieke smaak kun je 5 limoenbladeren toevoegen in plaats van basilicum.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept