Nieuws   Zoeken 

Patries' thais pikant varkenshaasje
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr varkenshaasje
4 el zonnebloemolie
200 gr snijbonen
150 gr prei
2 el citroensap
1 dl dikke kokosmelk uit blik
1 klein stukje rode peper
2 teentjes knoflook
2 el basilicum
peper en zout
Bereiding:
Snij het vlees in blokjes van ong 1. 5 cm. Pel de knoflook en hak ze fijn samen met de rode peper. Roerbak de knoflook met de ui gedurende 1 à 2 minuten. Voeg de basilicum en een snuifje zout toe. Schep het mengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak vervolgens de blokjes vlees op hoog vuur gedurende 1 à 2 minuutjes. Snij de prei en voeg deze samen met de snijbonen bij het vleespotje en stoof nog ong 5 minuten mee. Roer citroensap, knoflookmengsel en de kokosmelk erdoorheen en laat nog 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 11769 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Lekker met mihoen! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept