Nieuws   Zoeken 

Nienke's yoghurttaart zonder suiker en zoetstof
Ingredienten: (8 pers.):
5 pakjes van 5 dubbele volkoren crackers (van die kleine vierkantjes met twee aan elkaar)
+/- 20 verse niet te droge dadels zonder glucose (hoeveelheid afhankelijk van de grootte)
6 dl magere yoghurt
6 blaadjes gelatine voor de taart
3 blaadjes gelatine voor de garnering
diksap van rode vruchten
+/- 250 gram aardbeienjam zonder suiker (zonnatura)of willekeurig welke andere smaak.
vers fruit naar keuze voor garnering
2 dl slagroom (indien gewenst zie bereiding)
50 gram boter (indien gewenst zie bereiding)
Bereiding:
Verkruimel de crackers en vermaal de dadels. Meng de dadels en de crackers samen met een scheutje diksap tot een kleverig geheel. Neem de springvorm en verdeel het mengsel over de bodem. Druk het goed aan. Eventueel vermengen met gesmoltenboter (50 gram) In dat geval in de koelkast hard laten worden. Gelatineblaadjes in koud water weken. Breng 6 eetlepels water aan de kook en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer dit samen met de jam door de yoghurt, scheutje diksap erbij. Voeg aan de slagroom een scheut diksap toe. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom door het yoghurtmengsel. Schenk het geheel over de bodem in de springvorm. In de koelkast laten opstijven (min. 3 uur). Versier de taart daarna met bv. Vers fruit: zomerkoninkjes, schijfjes banaan, mandarijntjes, kiwi. Bestrijk het fruit met gelatine van de overgebleven blaadjes.
Receptnummer: 11784 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Voor garnering kan je slagroom zoeten met diksap. Minstens net zo lekker als gezoet met suiker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept