Ingredienten: (8 pers.):
250 gr Hüttenkäse of cottage cheese
150 gr mayonaise
6 eetl pikante ketchup
300 gr geraspte goudse kaas of Edammer
5 gepelde hardgekookte eieren
1 eetl geraspte ui
1 eetl fijngehakte peterselie
1 eetl fijngehakte augurk
mosterd
witte basterdsuiker
zout
peper
strooi-aroma
kropsla
2 met piment gevulde olijven
2-3 klein gepeled tomaten
15-20 zilveruitjes
1 kleine groene paprika | Bereiding:
Klop in een kom de Hüttenkäse, mayonaise en ketchup door elkaar. Doe de kaas in een grote kom. Snijd de eieren in plakjes en houd er daarvan 6 met de dooier apart voor garnering. Snipper de rest door de kaas. Voeg daarna de ui, peterselie en augurk toe. Schep hierna de inhoud van de andere kom erdoor totdat je een smeuïg geheel krijgt. Maak de salade op smaak met mosterd, suiker, zout, peper en strooi-aroma. Beleg de serveerschotel met blaadjes sla en verdeel daar de salade overheen. Snijd de olijven overdwars in plakjes en leg die op de apart gezette plakjes ei. Snijd de tomaten overlangs in partjes en verwijder de harde deeltjes. Verwijder bij de paprika de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Garneer de salade met plakjes ei, tomaat, paprika, uitjes en plukjes peterselie. |