Nieuws   Zoeken 

Tine's overheerlijke frisse salade met garnalen,avocado en peultjes
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. hollandse garnalen
250 gr.peultjes
2 avocado's
2 eetl.citroensap
4 eetl olijfolie
2 eetl.witte wijnazijn
1 theel.suiker
1 eetl.mosterd
250 gr.gemengde groene saladesoorten
4 hard gekookte eieren
2 eetl.zwarte olijven zonder pit.
e.v.t. groene kruidendressing:
1 bekertje zure room
3 eetl.mayonaise of volle yogurt
groene kruiden naar smaak
b.v.peterselie
bieslook
dille
tijm
peper naar smaak.
Bereiding:
Kook de peultjes in 5 min. Beetgaar. Afgieten en afspoelen met koud water. Schil de avocado's snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en dan in reepjes besprenkel het met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn,suiker en mosterd en schep dit door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes,de avocado's,de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise,groene kruiden en peper er apart bij. Lekker met stokbrood.
Receptnummer: 11971 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
De groen kruidendressing hoeft er niet bij,wij vonden het zonder lekkerder,maar smaken verschillen. Het is een heerlijke frisse salade vooral met warm weer een aanrader.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept