Nieuws   Zoeken 

Tine's italiaanse schotel met garnalen,rijst en courgette
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr.Hollandse garnalen
1 courgette (300 gr.)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 eetl.olijfolie
400 gr.risottorijst
2 dl.droge witte wijn
21/2 dl.visfond
1 eetl vers gehakte basilicum
50 gr. geraspte parmezaanse kaas
zout naar smaak.
Bereiding:
Snijd de courgette in blokjes. Blancher ze 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet ze af (kookvocht bewaren). Fruit de gesneden uitjes met de uitgeperste knoflook in de olijfolie. Schep de rijst erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg gedurende 15 minuten beetje voor beetje het visfond,de witte wijn en 8 dl. Courgettevocht toe tot het vocht helemaal opgenomen is door de rijst. Voeg dan pas de courgette, garnalen en basilicum toe schep dit alles eventjes goed om en serveer dit met de geraspte kaas. E. V. T. Nog wat zout toevoegen naar smaak.
Receptnummer: 11987 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept