Nieuws   Zoeken 

Agnes superlekkere zuurkoolschotel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo aardappelen geschild
500 gr. zuurkool (zakje)
1 rookworst
1 bakje champignons
50 gr. rozijnen
1 zakje jachtsaus (Knorr)
1 zakje belegen of oude geraspte kaas
1 groentebouillonblokje
Bereiding:
Kook de aardappelen met een heel klein beetje zout gaar en maak daar een puree van. Of gebruik instant puree. Snijd de rookworst in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken. Los het groentebouillonblokje op in 2 dl. Heet water en smoor daarin de champignons 3 min. Op een hoog vuur Geen deksel op de pan dan kan het vocht iets indampen. Doe de zuurkool in een zeef en druk het vocht eruit. Maak in een kookpan, volgens de aanwijzingen op het pakje de jachtsaus klaar (gebruik half water en half appelsap) voeg daar de zuurkool, champignons met vocht en de gewassen rozijnen aan toe. Laat dit 10 min zachtjes pruttelen. Gebruik hiervoor eventueel een vlamverdeler om aanbakken van de zuurkool te voorkomen. Doe in een ovenschaal: de plakjes rookworst, daarop het zuurkoolprutje, daarop de aardappelpuree en daaroverheen naar smaak de geraspte kaas. Zet de schaal op de middelste richel van een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het geheel mooi goudbruin en gaar worden in 25 tot 30 min. Smakelijk eten!.
Receptnummer: 12035 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
In dit recept hoeft verder geen zout gebruikt te worden.
Voeg eventueel wat gemalen rozemarijn aan de champignons toe tijdens het smoren.
De bereidingstijd is inclusief de tijd dat het gerecht in de oven moet bakken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept