Nieuws   Zoeken 

Denna's hamlap of runderlap traditioneel
Ingredienten: (7 pers.):
1 kg hamlappen of runderlappen
(runderlappen blijven heel
hamlappen vallen uit elkaar)
100 gr rundervet of boter
of half vet en half boter
1 ei of wat melk
zout
paneermeel
4 dl water
1 1/2 elpel azijn
2 laurierbladeren
Bereiding:
Bereiding. Het vleesch afwasschen of afschrappen. De lapjes kloppen, zouten en paneeren. Het vleesch aan beide kanten mooi bruin bakken en een uur stoven met het vet uit de pan, het water, den azijn en het laurierblad.
Receptnummer: 12078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Ik heb een kookboek uit 1939. Leek me leuk om daaruit eens wat oudhollandse, klassieke recepten te kiezen om te delen. Zijn niet de snelste recepten, maar wel goede en toen ik net op kamers was, was ik blij dat ik dit boek had voor de basisrecepten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept