Ingredienten: (2 pers.):
250 g kipfilet in blokjes
15 g boter
1 eetl. olijfolie
peper en zout
75 gr. zwarte olijven zonder pit
75 gr. gedroogde tomaten op olie
in reepjes
1 teentje knoflook
1 dl. witte wijn
1.5 dl. kippenbouillon
1 eetl. groene pesto
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
1 eetl. kappertjes
1 flinke vleestomaat
in stukjes
2-3 bosuitjes in stukjes van 1/2-1 cm
| Bereiding:
Bestrooi de kip met peper. Verhit olie en boter in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten goudbruin. Neem de kipstukjes uit de pan, houd ze warm. Bak de stukjes gedroogde tomaat even in het achtergebleven vet. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee. Voeg bouillon, pesto en wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg kip, olijven, kappertjes en vleestomaat toe. Laat, met het deksel op de pan, 10-15 minuten stoven. Laat de bosuitjes de laatste 5 minuten meepruttelen. Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas. |