Nieuws   Zoeken 

Everdien's visschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram diverse soorten stevige vis (tonijn (mits dolfijnvriendelijk gevangen!) koolvis
zalm victoriabaars tilapia) Onze visboer heeftpakketjes met diverse van deze soorten.
1 prei
1 paprika
1 zakje voorgekookte aardappelblokjes
1 klein blikje mais
1 blik kidneybonen
beetje bloem
zout
peper
beetje chilipoeder
Bereiding:
Snij de vis in brokjes van ca. 3 x 3 cm. Bestrooi ze met wat peper en zout; wentel ze door de bloem en bak ze even aan. Hou ze eerst even apart. Snij de prei in de lengte doormidden en daarna in dunne ringen. Paprika in kleine stukjes snijden (eerst zaden er uit). Fruit de prei en de paprika. Doe de aardappelblokjes erbij en daarna de mais en de kidneybonen. Op het laatste de vis erbij en het geheel op smaak maken met zout, peper en evt. Wat chilipoeder. Voor visliefhebbers. Smakelijk eten!
Receptnummer: 12190 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Over die tonijn ! Ik heb de laatste tijd moeite met tonijn; vind het heel lekker, maar als de vangst niet onder controle gebeurt, schijnen er heel wat dolfijnen mee gevangen te worden, die dat niet overleven. Er staat soms wel op blikjes, dat er "dolfijnvriendelijk" gevangen is, maar bij tonijnmoten bij de visboer kun je dat niet zien. En op vragen daarover weet mijn visboer geen antwoord.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept