Nieuws   Zoeken 

Sanneke's porkolt
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram kipfilet
bakje champignons 250 gram
2 grote groene paprika's
2 grote komkommers
pond trostomaten
shoarmakruiden
speklapjeskruiden
sambal
maggi-blokjes
water
Bereiding:
Voorbereiding:. Snijd de kipfilet klein, maak champignons schoon en in plakjes snijden, paprika schoon en in grovere stukken, komkommers afschillen in vieren en dan in grove stukken snijden, tomaten ontvellen (inkepingen maken en het vel en in kokend water leggen, vellen gaan er zo vanaf) en in stukken snijden. Boter in de pan om het vlees door te bakken, daarna champignons toevoegen en het geheel rijkelijk bestrooien met de shoarma en speklapjeskruiden (bij mij zie je bijna het vlees niet meer), goed doorbakken, dan steeds goed doorroeren en doorbakken de volgende ingredienten erbij paprika's, komkommers en de tomaten, als de tomaten wat zachter worden water bijgooien zoveel dat het geheel een vingerkootje onder water staat, dan naar gelang de hoeveelheid water die erbij gegoten is, maggiblokjes erbij (twee op een liter water)), een theelepeltje sambal erbij f wat meer, net hoe pittig je lekker vindt. Dan het geheel aan de kook brengen, pan op deksel en dan een half uur zachtjes laten doorkoken, wel af en toe even doorroeren. Gas uit en de volgende dag opwarmen en serveren met witte rijst. Smakelijk eten! !
Receptnummer: 12267 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept