Nieuws   Zoeken 

Tine's verrassende pittige garnalensoep
Ingredienten: (4 pers.):
200 gram Hollandse gepelde garnalen
2 eetl.olie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 rode spaanse peper
1 rode paprika
1 klein blikje tomatenpuré
2 eetl.rum
2 1/2 dl droge witte wijn
1 pot visfond
zout
peper en cayennepeper
2 dl.koksroom
vers gehakte peterselie(een beetje voor de garnering)
Bereiding:
In een soeppan olie heet laten worden, fijn gesnipperde ui,stukjes gesneden peper en paprika en fijn gehakte knoflook hierin fruiten 3 min. Voeg tomatenpuré en de rum toe. Schep alles goed door elkaar. Schenk de wijn erbij en voeg de visfond met 0. 9 dl water toe,goed roeren en dan 25 min. Zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Zeef de soep ,de vaste bestanddelen erdoor wrijven. Proef de soep ,op smaak brengen met zout,cayennepeper en peper. Roer de koksroom erdoor en roerend aan de kook laten komen. Temper de warmtebron en voeg de garnalen toe. Niet aan de kook laten komen!. Serveer de soep on kommen of borden en strooi een beetje peterselie erover. Soepstengels smaken er heerlijk bij.
Receptnummer: 12331 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Waarom verrassend? Het is de eerste keer voor mij dat een vissoep zo goed gelukt is. Het stond bij ons in krant, heb het een beetje aangepast naar mijn goeddunken. Een heerlijke soep" culinaire" ! Een idéétje voor de Feestdagen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept