Nieuws   Zoeken 

Elly's snelle appeltaart
Ingredienten: (8 pers.):
1 blikje gekoeld croissant deeg
150 gr. gevuld speculaas
125 ml. creme fraiche
3 รก 4 appels (bv. goudreinet)
4 eetl. abrikozen jam
slagroom
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een ingevette lage taartvorm ( ca. 24 cm doorsnee ) met het croissant deeg. Prak in een diep bord de speculaas los en meng de creme fraiche erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels elk in 12 partjes. Leg de partjes in de vorm en bak de taart in 25 tot 30 min. Goudbruin en gaar. Bestrijk de taart uit de oven royaal met abrikozen jam. Lekker met ijsbolletjes ( bv. Kaneel, rum/rozijnen ijs ) en slagroom. Smulze
Receptnummer: 12340 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Gevuld speculaas is niet het hele jaar te verkrijgen, nu is het de beste tijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept