Ingredienten: (6 pers.):
1 kg magere varkenslappen of kipfilet(in stukjes snijden)
2 teentjes knoflook
4 uien(in stukjes snijden
niet te fijn)
1 bakje champignons (in plakken)
1/2 zakje nasi kruiden(conimex)
250 ml. slagroom of roomculinair
4 eetl. azijn
6 eetl. ketjap manis
6 eetl. ketchup
1 eetl. pindakaas
1 eetl. stroop(bv. schenkstroop)
2 theel. sambal
Witte of zilvervlies rijst voor 6 pers.
| Bereiding:
Het vlees in olie of boter bakken. De uien erbij doen en dit al omscheppend mee bakken. De knoflook tenen persen en de plakjes champignons ook bij het vlees doen. Strooi de nasi kruiden over het vlees mengsel en roer dit goed door. Daarna de azijn, ketjap, tomaten ketchup, pindakaas, stroop en sambal bij het geheel voegen. Als laatste doe je de slagroom of roomculinair erbij, even roeren en daarna 1 uur zachtjes laten sudderen. Dit gerecht eet je met rijst en evt. Doe je wat hete boontjes erbij. Eet smakelijk |