Nieuws   Zoeken 

Dorien's runderrollade á la bordelaise
Ingredienten: (8 pers.):
1 kg rundderrollade(meestal al gekruid) van ca 12 cm doorsnee.
2 eetlepels olijfolie.
6 plakker bakbacon.
250 gr kastanje champignons.
12 kleine sjalotjes.
allesbinder.
zout.
versgemalen peper.
voor het stoombraden.
1 bouquet garni
1 1/2 dl heet water
2 dl rode wijn.
Bereiding:
VOORBEREIDING: Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe alles ingrediënten voor het stoombraden in een ruime ovenschaal en giet en 1 1/2 liter heet water bij. Pel de sjalotjes en snijd ze grof. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. BEREIDEN:Zet de overschotel op een rooster onderin de oven. Bestrijk de rollade met olijfolie. Leg de plakjes bacon erop. Plaats de rollade op een roosster boven de ovenschotel met inmiddels kokende inhoud. Verlaag het temperatuur naar 170 graden en laat de rollade in 1 uur en 30 min in alminiumfolie rusten. Kook de inhoud van de ovenschotel in een pan tot de helft in. Pureer en zeef de saus. Voeg de sjalotjes en de champignons toe en laat de saus zachtjes doorkoken tot de sjalotjes beetgaar zijn. Breng de saus op smaak met zout en peper en bind deze eventueel met allesbinder.
Receptnummer: 12394 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 100 min.
Opmerking:
Lekker met aardappelkroketjes en broccoli met amandelschaafsel.

TIP: Vervang de rode wijn in het "stoombad" voor de variatie eens door een flesje donker bier.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept