Nieuws   Zoeken 

Mo's spaanse visschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rösti
zout
1 ui
2 knoflookteentjes
1 gele paprika
500 gr. tomaten
ontveld
4 el olijfolie
1/2 el. verse tijm
500 gr. kabeljauwfilet
versgemalen peper
3 bosuitjes
2 el kappertjes
2 el fijngehakte peterselie + extra om te garneren
100 gtr. geraspte belegen kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rösti ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de tomaten in blokjes. Verhit twee el. Olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes aan. Schep de tomaten en en tijm erdoor en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes bakken. Vet een ovenschaal in. Snijd de vis in 8 gelijke stukken, wrijf ze in met zout en pepr en leg ze in de schaal. Snijd de bosuitjes in ringetjes en schep ze met de kappertjes en peterselie door de tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de saus over de vis. Meng de rösti met de kaas en twee eetlepels olie en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vis. Schuif de schaal één richel onder het miden in de oven en laat het in 25 - 30 min. Goudbruin worden. Garneer met peterselie. Lekker met een salade. Eet smakelijk!
Receptnummer: 12402 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
I. p. v kabeljauwfilet kun je ook zalm-, tilapia- of meervalfilet gebruiken. Errug lekker en zeer gezond!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept