Ingredienten: (4 pers.):
6 ons (magere) runderlappen
1 eetl. citroensap
margarine
4 uien
4 paprika's (Rood en/of groen)
doosje champignons
1/3 liter (lauwe) rode wijn
blikje tomatenpuree
zout
peper
paprikapoeder
thijm
basilicum
laurierblaadjes (de
hoeveelheid naar eigen smaak
ik
neem altijd ruim van alles)
crème fraiche en allesbinder | Bereiding:
Vlees in blokjes snijden ,citroensap erover en in de margarine bakken in de snelkookpan. Uien grof snijden en erbij, paprika's in flinke blokken snijden en erbij, champignons in vieren en erbij. Vuur temperen en zout, peper, etc. Erbij. Roeren en dan de wijn en de tomatenpuree erbij. Pan onder druk brengen en 3 kwartier onder druk laten. (Je kan dit gerecht natuurlijk ook gewoon in de braadpan maken, maar dan duurt het ca. Drie uur ). Op de langzame manier de snelkookpan af laten koelen. Daarna het gerecht over brengen in een vuurvaste schaal, laurierblaadjes verwijderen en binden met crème fraiche en allesbinder. |