Nieuws   Zoeken 

Ella's kerrie-spitskool met banaan
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote spitskool
2 flinke uien
1 rode paprika
250 gr. champignons
300 gr. kipfilet
1 teentje knoflook
1 banaan
Kerriepoeder
Ketjap Manis
Maggie
Paprikapoeder
zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met zout en paprikapoeder. Snijd de knoflook fijn en bak dit even aan in een hapjespan met olie. Voeg de kipfilet toe en bak dit in ± 5 minuten bruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en houdt het warm in aluminiumfolie. Snijd de uien en paprika in stukjes en fruit dit in de hapjespan. Voeg de in vieren gesneden champignons toe en bak dit even mee. Dan voeg je een flinke scheut ketjap, maggie en water toe en een eetlepel kerriepoeder. Breng dit aan de kook en voeg de gesneden spitskool toe. Stoof dit ongeveer 15 minuten en roer het af en toe om. Doe daarna de kipfilet er weer bij en de banaan in stukjes gesneden. Warm dit even mee. Eventueel overtollig vocht afgieten. Lekker met rijst en een beetje pindasaus.
Receptnummer: 12435 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept