Nieuws   Zoeken 

Cisca's rommelpakjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 pot peen en erwtjes
1 bakje champignons
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
peper en zout
300 gr rundergehakt
1 el kerrie
1 tl sambal
1 pakje bladerdeeg
1 eigeel
Bereiding:
Laat de peen en erwtjes uitlekken en snij de peentjes in stukjes
Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit hier de ui in pers de knoflook er boven uit en ak het gehakt hier in rul breng royaal op smaak met peper en zout strooi de kerrie erover en laat alles even bakken. Giet het braadvocht af. en laat afkoelen.
Ontdooi het bladerdeeg meng de peen en erwtjes door het gehakt mengsel en leg wat van de vulling op het midden an het bladerdeeg. Vouw dicht (hetzelfde als een appelflap) en druk de randen goed dicht. Bestrijk met losgeklopt eigeel.
bak in ± 25 min. in een voorverwarmde oven op 220°C
Receptnummer: 1249 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: cisca
Opmerking:
Je kunt de bladerdeeg plakjes ook door de helft snijden zo krijg je dan 20 pakketjes.
lekker als borrelhapje op een verjaardag
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept