Nieuws   Zoeken 

Beppie's scholfilet met limoen en wortelpuree.
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. scholfilets
(of evt. tong of pangafilet)
Zout en peper.
600 gr. winterwortel.
1 limoen.
50 gr. roomboter
75 ml. slagroom.
3 eetl. bieslook (heel fijn geknipt).
Bereiding:
Wrijf de filets in met zout en peper en laat ze even liggen.
Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 min. gaar. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetl. groene schil af. Pers de limoen uit.
Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetl. limoensap en de ½ eetl. geraspte limoenschil door. Leg de scholfilets erin en smoor ze, afgedekt, in. 8 - 10 min. heel zachtjes gaar.
Giet de wortels af en schenk de slagroom en 2-3 eetl. kookvocht erbij. (Dus van het vocht dat je eerst hebt afgegoten van de wortels). Pureer de wortels met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door. Schep de puree op 4 borden en leg de scholfilets erop. Kook het smoorvocht op hoog vuur nog even in en schep het over de scholfilets. Strooi de bieslook erover.
Lekker met risotto.
Receptnummer: 12563 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
De limoen kan evt. vervangen worden door citroen.
Recept uit een boekje van Tijd voor Vis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept