Ingredienten: (8 pers.):
1 kg beenvrij vlees van eland rendier hert of brokken (stoof) vlees
1 eetlepel zachte margarine of olie
2 theelepels zout
2 “draaien” uit de pepermolen
2 theelepels bonenkruid
2 blikken tomaten (a 400 gram)
2 blikken water
1 dl tomatenpuree
4 vlees- of groentenbouillon tabletten
1 kleine aubergine
1 courgette
6 gedroogde tomaten (eventueel)
1-2 teentjes knoflook
2 gesnipperde gele uien
250 gram champions of andere paddestoelen
3 eetlepels margarine of olie
2 "struikjes" verse bonenkruid
2 grote blikken witte bonen (à 400 gr.)
zout en peper
| Bereiding:
Snij het vlees in stukken van 2 x2 cm. Braad deze aan in de en leg het vlees in een grote pan. Voeg kruiden, zout, water, tomatenpuree en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Kook het vlees, met deksel op de pan in 30-45 minuten gaar. Onderwijl maak je de groenten, uien en champions schoon en snij deze in stukken. Braad deze aan in het vet en leg de massa en de bonenkruidstruikjes in de vleespan. Kook het in 20 minuten gaar. Spoel de bonen af en leg deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd in de pan. Maak af met zout en peper. Serveer met (wilde) rijst. |