Nieuws   Zoeken 

Beppie's spinazietaart met brie.
Ingredienten: (4 pers.):
1 President brie light kaasje à 200 gr.
6 plakjes bladerdeeg (ontdooien.)
Tarwebloem om het deeg op uit te rollen.
6 eetl. paneermeel.
1 eetl. olijfolie.
1 ui gesnipperd.
450 gr. spinazie à la crème.
4 eieren losgeklopt.
100 gr. geraspte belegen kaas.
Peper/zout
Bereiding:
Snijd de brie in plakjes. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met bloem bestoven werkvlak, uit. Bekleed er een met bakpapier beklede springvorm ( Ø 22 cm) mee. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Fruit de ui in de hete olie in ± 3 min. Glazig. Roer de spinazie, de losgeklopte eieren, de geraspte kaas en peper/zout naar smaak, er door. Verdeel het mengsel over de bodem van de taart en leg de brie erop. Bak de taart in een voorverwarmde oven (175 ºC) in 75 min. Gaar.
Receptnummer: 12680 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is een recept van C1000. Er moet nog extra oventijd bijgerekend worden (± 75 min. )
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept