Nieuws   Zoeken 

! lennert&cas' ijstijd
Ingredienten: (10 pers.):
Standaard ronde bakvorm
Schep
Pannen
2 kant en klaar-cakes (supermarkt)
2 liter vanille ijs
2 liter bosvruchtenijs
1 reep pure chocolade
1 reep witte chocolade
bakje aardbeien
(Spuitbus)slagroom
Bereiding:
Voorbereiding:. Zorg dat het ijs goed schepbaar is. Handjes wassen. Bereiding:. 1. Snij de cake in vrij dunne plakjes. 2. Beleg de bodem van de bakvorm en de zijkanten met plakjes cake. Druk ze goed aan zodat het een geheel wordt. (dit kan goed met vette supermarktcake. ). 3. Schep wat vanilleijs in de bakvorm en verdeel het (met je handen is het makkelijkst) zodat het een egale laag wordt. 4. Leg er een laagje cake op. Druk de cake voorzichtig aan. 5. Leg er een laagje bosvruchtenijs op (zie 3). 6. Leg er een laagje cake op. (zie 4). 7. Leg er een laagje vanilleijs op (zie 3). 8. Zet het geheel in de vriezer. 9. Zet een pan water op, doe hier een klein pannetje in en laat de pure chocolade in dit pannetje smelten. 10. Pak de ijstaart en laat de chocolade er (liefst in een hip figuurtje) overheen druipen. 12. Leg de aardbeien erop. 13. Smelt op dezelfde manier (zie 9) de witte chocolade en doe ondertussen de slagroom erop. Laat vervolgens de witte chocolade er overheen druipen. 14. Haal de taart uit de bakvorm: Eet & Smul
Receptnummer: 12704 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Uiteraard werkt deze aanpak met allerlei soorten ijs, vruchten en chocolade. Varieren kun je leren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept