Nieuws   Zoeken 

@strid's tandoorisalade met pitabroodjes
Ingredienten: (2 pers.):
300 g kipfilet
peper en zout
3 el tandooripasta van patak of zakje tandoori kruiden
1 el olie
½ komkommer
1 ui in dunne ringen
2-4 tomaatje in partjes
1 zakje gemnegde salade
4 (knoflook)pitabroodjes
voor de dressing
1½ dl yoghurt
1-2 tenen knoflook
1 el citroensap
1½ el fijngesneden verse munt
peper en zout
Bereiding:
Kip bestrooien met peper en zout en insmeren met de tandooripasta of kruiden, 5 minuutjes laten intrekken en dan de kip in de olie gaar bakken op matig vuur, ander verbranden de kruiden. Intussen de komkomer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken schaven. Ui in dunne ringen snijden en de tomaa tin partjes. Vermeng dit alles met de sla. Klop de ingredienten van de dressing door elkaar en breng de dressing op smaak met peper en zout. Pitabroodjes roosteren en de kip in plakjes snijden. Schep wat salade op een helft van de pita en leg hier de kip bovenop en schenk er wat dressing over. De rest van de saus en brood erbij geven.
Receptnummer: 12709 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Gekruide pampadums smaken hier ook erg lekker bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept