Nieuws   Zoeken 

Sophie's jachtschotel met lever en appel
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappelen
4 dl melk
zout en peper
paneermeel
50 gr spekblokjes
350 gr lever
boter
2 uien
meel
1/4 l bouillon van tablet
1 eetlepel ketap
1 eetlepel zoete chili saus
2 appels
Bereiding:
Voorbereiding: aardappelen schillen en gaar koken. Spekjes uit bakken. Uien snipperen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Lever in stukjes snijden, bestrooien met peper en zout en omschudden met meel. Doe een klein beetje boter bij de spekjes, en voeg de lever toe. Bak de lever goudbruin. Voeg de ui toe en de bouillon en breng op smaak met ketjap en chili saus. Schep de leversaus in een ovenschaal. Schil de appels, haal met een appelboor het klokkenhuis er uit en leg de appelringen op de leversaus. Maak van de aardappelen en de melk een luchtige puree. Verdeel de puree over de appelringen. Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.
Receptnummer: 12800 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is al een heel oud recept uit een tijdschrift.
Natuurlijk kun je ook aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept