Nieuws   Zoeken 

Monique's pasta met mango, noten en gorgonzola
Ingredienten: (4 pers.):
400 g. tagliatelle verdi (of andere
pasta)
100 g. walnoten of pecans
1 grote stevige mango
4 lenteuitjes
200 g. gorgonzola
1 flinke beker creme fraiche
1/2 bouilliontablet
1 teentje knoflook
zout en peper
Bereiding:
De noten grof hakken (houd een paar halve walnoten achter voor de garnering) en zo'n 2 min. Bakken in een droge koekepan, bestrooien met zout. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden, mango schillen en in blokjes snijden. Ook hier weer een paar mooie reepjes voor de garnering achterhouden. De tagliatelle gaar koken. Intussen in een steelpan creme fraiche, gorgonzola en bouillontablet (of bouillonpoeder) al roerend zachtjes aan de kook brengen. Knoflook erboven uitpersen. Blijven roeren tot de kaas is gesmolten, saus nog ongeveer 5 min laten koken. Proeven en op smaak brengen met wat peper en zout. Mangostukjes, lenteuitjes en de helft van de walnoten erdoor roeren en even meewarmen. Tagliatelle over de (liefst voorverwarmde) borden verdelen en dan de saus erover. De rest van de walnoten erover strooien. Garneren met een reepje mango met daarop een halve walnoot.
Receptnummer: 12846 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is echt mijn favoriete vegetarische pastagerecht! De ingredienten vormen een perfecte smaakcombinatie. I. p. v. gorgonzola gebruik ik ook wel eens andere blauwe kazen en voor de creme fraiche b. v. room culinair, net wat ik in huis heb. Bij een (italiaans) etentje geef ik het ook wel eens als voorgerecht, dan maak ik wel kleinere porties (dit recept is dan zeker voor 6 a 7 personen) want het is machtig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept