Nieuws   Zoeken 

José's knolselderijstamppot met mosterd (slank)
Ingredienten: (4 pers.):
Knolselderij
kg aardappelen
bladselderij
peper en zout
40 gram mosterd
125 ml bleu band finesse kookroom
magere rookworst
Bereiding:
Snijd de knol in plakken, zo kun je eenvoudig de randjes eraf snijden want schillen is een drama. Snijd de plakken in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze in 2 pannen afzonderlijk van elkaar. Laat 20 minuten koken op een laag vuur. Giet af en stamp bij elkaar in 1 pan en voeg er de mosterd, kookroom en de mosterd aan toe. (Lekker doorstampen) Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de rookworst in plakken en verdeel die creatief over de stamppot.
Receptnummer: 12871 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Omdat ik knolseldeij zo verschrikkelijk lekker vind (alleen de geur al! ) zocht ik naar een recept dat niet zo zwaar is als erwtensoep en vond dit! In ons gezin is het een echte wintertopper. Ook voor lijners (en dat ben ik nog al eens) is dit redelijk slank (omgezet in weight watchers points is dit een 6 points recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept