Nieuws   Zoeken 

Gea's gewoon lekkere kwarktaart
Ingredienten: (12 pers.):
200 gram Lange vingers of biscuit
150 gram boter
1/4 liter slagroom
2 zakjes vanillesuiker
150 gram witte basterdsuiker
1 citroen
450 gram magere kwark
1 groot blik fruit
6 blaadjes gelatine
Springvorm 24 of 26 cm. doorsnede
Bereiding:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de lange vingers of biscuit fijn. Smelt de boter, zonder dat die bruin wordt, en roer het kruim er door. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk het aan met een lepel. Laat dit 30 minuten afkoelen. Leg de gelatine in ruim koud water. Pers de citroen uit en giet hierbij zoveel vruchtensap tot het 2 dl. Bij elkaar is. Verwarm dit samen met de basterdsuiker in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur en laat de goed uitgeknepen gelatine hierin, al roerend, smelten. Laat dit afkoelen. Snijd de vruchten in kleine stukjes en laat het uitlekken. Roer door de kwark de vanillesuiker, vervolgens het gelatinenat. Klop de slagroom lobbig en roer dit bij de kwark. Voeg de stukjes vruchten erbij en giet het mengsel op de biscuitbodem. Laat dit 3 uur opstijven. Snijd de taart, met een natgemaakt mes, in 12 punten.
Receptnummer: 12880 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ik gebruik meestal ananasringen of perzik.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept